tisdag 15 december 2009

349 - ta till vara på ett tillfälle

Linn satt i soffan framför tv:n. Det var torsdagkväll och Hasse Aro såg gravallvarlig ut i rutan, som han gjort i vad som kändes som de senaste decennierna. Halv nio var klockan och om hon inte bytte kanal skulle hon behöva titta på 30 minuters elände till. Det blev reklam och ICA-Stig stod och gav gratisreklam till IKEA. Som att IKEA behövde extrareklam. Där var ju alltid folk, hur många miljarder hade den snubben i omsättning per minut liksom. Linn kände att hon nästan blev lite arg och lagom tills Pernilla Wahlgren pratade med sin osynliga mamma i reklamen för någon hårfärg så slog hon ifrån tv:n helt och hållet.

Hon satte igång datorn och loggade in på facebook. Linn var 29 år, fyllde 30 om tre dagar och hon hade en smärre kris. Det var ingen storartad kris med psykolog och flera samtal med vänner varje dag men hon kände att hon inte riktigt hunnit med allt hon skulle gjort tills nu. För det första skulle hon egentligen haft en utbildning, vilken som helst, istället jobbade hon på ett lager. Hennes dagar såg ut lite som ett rutmönster. Går upp på morgonen, går till jobbet, kommer hem, äter middag, tittar tv/sitter vid datorn, somnar. Sen går det runt och runt. Hon tycker att hon borde leva mer. Hon kollar runt på statusraderna på kompisarna.
"En öl på möllan, nu, kom dit om ni vill så kanske vi blir ett gäng."

Linn tittade snabbt på klockan, kvart i nio nu. Att vara spontan är ju att leva lite extra, tänkte hon.
- Det gäller att ta till vara på tillfället, när det nu visar sig.
Hon pratar högt med sig själv för att ge sig en kick upp ur soffan. Ikväll ska det inte somnas, ikväll ska det levas lite extra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar